Oppkjøring ny sesong – siste sesong som profesjonell

En bra utstyrt sykkel er viktig når en går vintermånedene i møte her hjemme. Bra lys, heldekkende skjermer, solid utstyr og ramme. Gore-Tex klær er et MUST. Vi har startet oppkjøring til ny sesong og det blir min siste som profesjonell rundebanesyklist.

Det ble en noe lengre pause etter sesongslutt enn vanlig, men nå er vi godt i gang med vintertreningen igjen. Sesongplan for 2018 er satt opp og vi kjenner allerede på spenningen og utfordringen som ligger i det å gjøre seg klar til en ny sesong på topp nivå.

Det blir ingen treningsleir i varmen ei heller denne vinteren for oss. Vi klarte oss fint gjennom de mørkeste månedene hjemme i fjor og satser på at været på ”solkysten” behandler oss relativt bra også denne vinteren.

”VINTERHOLKEN” ER KLAR

Den typiske vintersykkelen er kjørt inn, en Merida Cyclocross med skiver, vil bli ”holken” min for denne vinteren og den skal brukes i all slags vær. Heldekkende skjermer og lys er satt på, vi har tatt frem vintersko, GoreTex tøy og tykke jakker og bukser. Hatt noen kalde og våte turer allerede…de første er verst!!!

IMG_5480

 

En typisk treningsuke i november for meg ser noenlunde slik ut:

Mandag: 1t rolig jogg + 45 min styrketrening/ sirkeltrening.
Tirsdag: Lange styrketråkk (lav kadens) 10x6 min. + restitusjons-økt på rulla kveld.
Onsdag: 3-4 timer langtur.
Torsdag: Løpe bakkeintervaller (30-45 min terskel) + 1t rulle.
Fredag: Korte styrketråkk (15x2 min) + spurttrening / restitusjons- økt kveld.
Lørdag: 3-4 timer fjelltur med sekk.
Søndag: 4t langtur med lagtempodrag

Vi kjører 2 uker syklus med tredje uke som justering/ restitusjon. Da med halvert innhold og timeantall. Trener hver dag sammen med Kenneth og så har vi en god gjeng som vi trener sammen med i helgene.

SAMMEN ER VI BEST

Det er mye hard trening, samtidig som det er stor variasjon i type økter gjennom en hel uke. Ja vi har stort sett ikke noe problem med å motivere oss, men jeg hadde garantert ikke klart det dersom jeg måtte ut å trø alene hver dag.

Planen er å starte på Kypros som vi har gjort de siste 4 årene. Vi reiser ned en uke tidligere og tar med familien og benytter oss av vinterferien som Bjørnar har i midten av februar. Det gleder vi oss stort til.

I skrivende stund befinner jeg meg på flyet fra Bejing til Hong Kong. Jeg skal delta på en sykkelfestival i Dongguan i regi av KS, som server meg og mange med, med gode senkepinner. Nye eventyr sammen med sykkelen bokstavlig talt da jeg ikke vet helt hva jeg skal være med på! Det blir uansett spennende dager og helt sikkert veldig innholdsrike. Jeg blir 4 dager i Kina, så videre til Taiwan for å besøke Merida og ha noen møter med potensielle sponsorer for kommende sesong.

Ja sesong 2018 blir min siste som profesjonell rytter i rundbane. Jeg skal nok sykle noen år til, men da med fokus på maraton og sykkelfestivaler rundt omkring i verden. Jeg ser ikke på dette som en slutt, heller en begynnelse på noe nytt og spennende.

Det er fullt mulig å komme i god form til jul om en starter i dag. Sett opp en plan for uken din med fastsatt tid og sted og type aktivitet. Da er sjansen for gjennomføring betraktelig mye større. Masse lykke til med trening fremover. Dere hører fra meg igjen før jul…da med litt julestemning forhåpentligvis.

Sykkelhilsen fra Gunn-Rita

FullSizeR

Gunn-Rita har vært profesjonell terrengsyklist siden høsten 1995. Hun er en av norges mestvinnende idrettsutøvere uansett idrettsgren.  Gjennom sin 20 års lange karriere har Gunn-Rita Dahle Flesjå blitt kronet til tidenes mestvinnende terrengsyklist. Hun har vunnet hele 28. internasjonale mesterskapsmedaljer for Norge.