Oppsummering av 2017 og noen blikk mot 2018

2017 var min første sesong som senior/U23 rytter og jeg var spent på hva sesongen ville bringe. Poengsystemet i terrengsykling gjør at alle som kommer opp i en ny klasse starter på bar bakke. Derfor var hovedmålet for 2017 å samle så mye UCI-poeng som mulig for å forbedre startposisjonen min i rittene i Norge og utlandet.

Sesongens første ritt gikk i Bad Säckingen sør i Tyskland. Etter å ha blitt ropt opp helt sist klatret jeg meg oppover i feltet gjennom rittet og fikk en god debut i U23 klassen. Den selvtilliten dro jeg med meg videre inn i sesongstarten i Norge som bød på to tøffe norgescuphelger med god internasjonal deltakelse. Her lærte jeg mye om disponering, taktikk og hva jeg må bli bedre på.

Etter en god vårsesong var NM det neste store målet. I rundbanerittet fikk jeg det ikke helt til å stemme, men klarte å forsvare NM-tittelen i sprint. Å kunne ikle seg norgesmestertrøya var et høydepunkt fra fjoråret.

I 2017 var jeg igjen en del av et sterkt terrenglandslag. Vi dro på World Cup i Lenzerheide, Sveits, noe som var min første World Cup som U23 rytter. Dette ble en veldig lærerik tur og jeg håper å få bruk for erfaringene i årets VM som går i nettopp Lenzerheide. Etter dette fulgte et veldig varmt EM i Italia før høstsesongen brakte løs.

Av høydepunktene fra høstsesongen vil jeg trekke frem et par gode ritt i den danske SRAM-ligaen. Her kjørte jeg inn til en 7. og 4. plass i elitefeltet med sterk internasjonal deltakelse. Fikk også med meg en heidundranes fight med Merida-kompis Eskil Evensen-Lie i siste norgescup-runde.

2017 bød på mange gode opplevelser og erfaringer. Fikk også med meg flere gode resultater og jeg stiller nå godt beredt mot sesongstarten i 2018. Den skal etter planen legges til første world cup som går i Sør-Afrika i begynnelsen av mars. Fra april av går det slag i slag med ritt utover våren og sommeren. I tillegg til mange viktige ritt her i Norden håper jeg på å kunne få kjøre en del worldcuper i år i tillegg til de store mesterskapene. I år, som i fjor, skal jeg kjøre på meridas nye Big Ninety-Six Team og Big Nine Team. Ved å ha muligheten til å kunne variere mellom fulldempet og hardtail kan jeg velge hvilken sykkel jeg foretrekker ut fra hvordan løypene er. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en ny sesong! Følg med :)

HVEM ER JEG?

Mitt navn er Martin Siggerud og jeg er en hardtsatsende terrengsyklist født i 1998. I år går jeg inn i mitt andre år som senior/U23-rytter og mitt syvende år på Merida. Begynte satsningen min i Merida-Grassroot og har utviklet meg til å bli en rytter på landslagsnivå. Har rukket å få med meg to NM-titler i sprint, et nordisk mesterskapsgull som junior og er per nå ranket som den 20.beste U23 rytteren i verden. Jeg drømmer å kunne leve av terrengsyklingen en dag og har OL 2020 som et blinkende mål der fremme. Følg meg på veien dit med Merida i ryggen!