Ambassadør Elina - ei sporty jente som gir full gass i triatlon

Hei! Jeg heter Elina, 30 år og representerer Team Merida Tri på Nordmøre. Jeg har vært ambassadør for Merida siden 2015, men på grunn av mye stang ut, graviditet og etterfølgende hindringer, så har jeg dessverre ikke fått vært med på alle konkurransene som planlagt og ei heller vært den ambassadøren som jeg skulle ønske. Men nå ser ting imidlertid bedre ut😊 Ungen har blitt ett år og jeg har kommet meg i veldig god form. Ikke like god form som jeg var på noen punkter, men desto bedre på andre. Så denne sesongen er jeg klar for revansj.

Som nevnt kommer jeg fra Nordmøre, nærmere bestemt Kristiansund. Her er man heldig om man får brukt skiene et par ganger i løpet av vinteren. Heldigvis er det mulig å sette seg i bilen å kjøre 1-3 timer for å få fantastiske forhold. Men i hverdagen blir det ikke så mye av det, siden jeg har en ettåring og samboeren jobber turnus.

Derimot så er jeg og samboeren, som også er aktiv med triatlon, veldig flink til å trosse styggværet og klemme inn noen treningsøkter her og der. Når jeg ble ferdig med permisjonen og startet på jobb igjen i februar tenkte jeg at å starte med jobbsykling ville være en god måte å komme ut av vinterdvalen på. I tillegg er det veldig gunstig for logistikken når vi har bare en bil. Så de dagene samboeren jobber kveld eller har fri sykler jeg til jobb oghan ordner ut med levering i barnehagen. De dagene han jobber dag begynner han 7, så da er det greit at jeg kjører og ordner med leveringen i barnehagen. Etter hvert som det blir lysere og isen forsvinner har jeg planer om å levere lisjpia med sykkelvogn. Da åpner også muligheten seg for å sykle en ekstra runde og legge inn noen bakkeintervaller før jobb.

Selv om det er mørkt, kaldt og glatt, synes jeg det er råherlig å starte dagen med ei kort treningsøkt i kald, frisk luft, før jeg planter meg ned foran PCen for en dag med kontorarbeid. I tillegg føler jeg meg jo og litt badass når jeg sykler på glatta😉 Jobbsykkelen er en Merida Juliet youth sykkel – å være lita (160 cm) har sine fordeler. For å være en juniorsykkel, så er den veldig bra utstyrt! Jeg prøvde meg til og med på terrengritt med denne, uten at det gikk særlig bra. Det var riktig nok ikke sykkelen det stod på, men mine ferdigheter som terrengsyklist. Ingenting har vel jekket meg mer ned enn å bli frasyklet av 10-åringer og gamle kjerringer på det rittet :D Til tross for at jeg har veldig kort vei til jobb og turen er gjort unna på 20 minutter, så merker jeg at denne treningen har litt effekt. Det er tross alt 40 minutter med trening som jeg ikke regner med. I tillegg sykler jeg som regel på rulla samme kveld etter ungen har lagt seg. Hvor mye jeg sykler da er litt avhengig av dagsformen, men alt mellom 1-2 timer. Så vipps, så har jeg 2 timer +/- med sykling i en hektisk hverdag. Rullesykling er helt fantastisk for mosjonisten med småbarn! I vår lille leilighet så har vi satt av plass til denne på soverommet vårt. Der står landeveissykkelen klar. Så kan en av oss sykle, mens den andre er ute og  poden sover på sitt rom.  Det hjelper mye på «gisselfølelsen» på kveldene å kunne få seg en treningsøkt.

Min landeveissykkeler en Team Merida reacto fra 2011. Til tross for at den begynner å bli noen år gammel, så er jeg veldig fornøyd! Med clip-on-bøyle så har jeg en helt fantastisk, lett, allround sykkel som kan brukes til lange landeveisritt og som temposykkel i triatlonkonkurranser. Jeg anbefaler denne sykkelen til alle som liker å være med på en konkurranse her og der, men som ikke tar seg råd til å ha både treningssykkel og konkurransesykkel. Jeg har kun gjort små jursteringer som å bytte til kortere stem, temposete og satt på nye høyprofilshjul. Og nå som våren nærmer seg, så gleder jeg med veldig til vær og før gjør det mulig å sykle ute med landeveissykkelen. Første konkurranse jeg har planer om å være med på er et lokalt landeveisritt på 68 kuperte kilometer, Vårmila 1. mai. Så det er bare å sette i gang med utetreningen så fort anledningen byr seg! Selv om jeg neppe er i kjempegod form om knappe 2 måneder, så synes jeg det er viktig å støtte opp om lokale konkurranser og vil derfor stille likevel. Mange store, fantastiske konkurranser startet lokalt i små forhold.

Hovedmålet for sesongen er Trollveggen triatlon 14. juli og NM i langdistanse i Trondheim 26. august. Den første går fra0 – 1500 moh på 34 km sykling og 5,7 km løping, så den er veldig bratt, mens NM i Trondheim er lang og flat med 2,4 km svøm, 99 km sykling og 24 km løping. Det blir helt klart en utfordring at konkurransene er så forskjellige, men planen er å prioritere motbakkene både i løp og sykling fram til og med Trollveggen og deretter gå for lange, flate og raske treningsøkter. Motbakketreningen vil gi mye kapasitet og overhodet ikke være bortkastet til NM-treningen. Så vil tiden vise hvor godt det lar seg gjøre😊

Følg meg gjerne på instagram @3linabjerkestrand!

 

Sporty hilsen

Elina Garberg Bjerkestrand

Team Merida TRI på Instagram